page_banner

Вести

LePure Biotech го купи GeShi Fluid по цена од над 100 милиони јени, изгради водечка позиција во бизнисот со филтрација

30 јуни 2022 година, Шангај, Кина — LePure Biotech, водечки кинески снабдувач на технологија и решенија за биопроцеси за еднократна употреба, го објави завршувањето на 100% стекнување на GeShi Fluid по цена од над 100 милиони јени.

По оваа аквизиција, новата деловна поделба за филтрација ќе стане клучен деловен сегмент на LePure Biotech, кој може да придонесе 10% – 15% од деловните перформанси во иднина и да обезбеди поразновидни и сеопфатни производи за филтрирање и решенија за биофармацевтските клиенти, со што дополнително ќе се зајакне. својата водечка позиција на добавувач на потрошен материјал.

GeShi Fluid е основан повеќе од 20 години, фокусирајќи се на истражување и развој на технологијата за филтрирање и прочистување, како и производство на филтри.Има развиено комплетен систем за квалитет и валидација, со висок и стабилен квалитет на производите, GeShi Fluid е еден од ретките домашни производители на филтри што може да ги исполни стандардите за биофармацевтски производи и барањата за валидација.GeShi Fluid има годишен капацитет на производ од над еден милион филтри, а LePure Biotech има годишно производство од околу 100.000 филтри, по купувањето, LePure Biotech може да ја распореди само-развиената мембрана на милиони филтри кои сами се произведуваат, со што ќе ги намали трошоците .

„99% од клиентите на GeShi Fluid се фармацевтски компании, можеме да постигнеме договор за барањата за строга контрола на квалитетот.Во бизнисот со филтри, силните научно истражувачки способности на LePure Biotech и одличниот производствен процес и контрола на квалитетот на GeShi Fluid може да генерираат дополнителни предности и да создадат популарни производи, кои ќе бидат широко признати и прифатени од фармацевтските клиенти.Кажано од Френк Ванг, ко-основач и извршен директор на LePure Biotech.

„LePure Biotech е високопрофесионално претпријатие за потрошен материјал и опрема за еднократна употреба на биопроцеси со глобална визија.Ние веруваме дека под водство на LePure Biotech, новиот GeShi Fluid ќе постигне одржлив развој во изградбата на таленти, иновации на производи и проширување на пазарот“.Рече Веивеи Џанг Веивеи, основачот на GeShi Fluid.微信图片_20220701171338


Време на објавување: јули-01-2022 година